На Франківщині планують побудувати мікрорайон для переселенців

У селі Черніїв Івано-Франківської територіальної громади міськрада виділила 10 га землі на будівництво житла для людей з інших регіонів України, які вимушено переїхали через бойові дії. Це будуть 5-поверхові будинки з приблизно 2,5 тис. квартир та облаштованою інфраструктурою. 

Про це повідомляє Суспільне.

Зараз у міськраді створюють проектні пропозиції та ведуть перемовини з міжнародними партнерами щодо фінансування.

«Розроблюємо документацію. Ми вже знаємо, скільки може бути приблизно цього житла, які комунікації, соціальна інфраструктура. Але цей проект потребує грошей і певного часу для реалізації. Однак його потрібно втілювати, бо ми розуміємо, що частина людей — це не менше 20% вимушених переселенців — залишаться проживати в Івано-Франківську», — каже Руслан Марцінків.

По темі: Опубліковано список громад, жителі яких можуть отримати статус ВПО.

За словами посадовця, у Чернієві планують збудувати цілий мікрорайон, проте все залежатиме від фінансування та допомоги міжнародних донорів, яким найближчим часом представлять концепцію житла. 

«Якщо фінансування на 100% буде від міжнародних партнерів, то у всіх помешканнях зможуть жити вимушені переселенці, якщо ж частину грошей профінансують інвестори, то частина житла буде соціальною, а частина — комерційною», — каже міський голова.

Квартири, у яких зможуть мешкати переселенці, належатимуть Івано-Франківській громаді.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.