На Київщині збудують комунальне сміттєпереробне підприємство

На Київщині на території Бориспільскої та Броварської громад планують створення спільного комунального підприємства по сортуванню та переробці побутових відходів та сміття. 

Про це повідомив мер Броварів Ігор Сапожко на своєму Telegram-каналі.

«Для будівництва обрана перспективна земельна ділянка в межах Бориспільської ТГ. Ми вже маємо проектні напрацювання, які передали на ознайомлення бориспільським колегам», — повідомив Ігор Сапожко.

У майбутньому до проекту планують залучити місто Київ та сусідні громади. Також ідея має підтримку Київської обласної військової адміністрації.

«Маємо надію використати можливість та залучити іноземних інвесторів та державну підтримку для втілення проекту в життя», — додав Ігор Сапожко.

Створення спільного підприємства прокоментував і мер Борисполя Володимир Борисенко. Зазначив, що мета проекту — зробити громади екологічно чистими, заради здоров'я та добробуту людей.

«Для мене найважливіше, щоб це було безпечно для життя й здоров'я мешканців громад та з використанням новітніх технологій», — зауважив він.

Також Ігор Сапожко зазначив, вже найближчим часом  на  сесіях Броварської та Бориспільської міських рад буде розглянуто проект рішення про затвердження Статуту  спільного комунального підприємства.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.