В Україні планують відновити Агенцію Регіонального Розвитку — Безгін

Верховна Рада України має розглянути Законопроект №5323 зі змінами за рекомендації профільного комітету. Документом передбачається спроба реанімувати Агенції Регіонального Розвитку.

Про це повідомив Віталій Безгін, народний депутат, на особистій Facebook-сторінці.

«Агенція Регіонального Розвитку отримає право надавати платні послуги. Засновниками АРР можуть також ставати і регіональні відділення всеукраїнських асоціацій місцевого самоврядування, якщо їх членами є 100% громад області», — зазначив Віталій Безгін.

За словами депутата, політика регіонального розвитку та відновлення включатиме декілька важливих змін.

«Насамперед варто сказати про впровадження трирівневої системи державного планування: державна стратегія — регіональна стратегія — стратегія громади. Кожен регіон і громада мають затвердити власні стратегії розвитку. Термін для громад — 18 місяців після набуття чинності законом», — розповів він.

Окрім того, плануються впроваджувати територіально-орієнтований та безпековий підхід до типології територій (4 типи територій):

  • території відновлення (уражені під час війни території, що потребують окремої політики, після відновлення переводяться до іншого типу)
  • території з особливими умовами для розвитку (перш за все ризиковані території, що межують з росією, білоруссю, Придністров’ям)
  • території сталого розвитку
  • полюси економічного зростання.

Серед новацій законопроекту 5323 — створення єдиної геоінформаційної системи, на основі якої в онлайн режимі здійснюватиметься моніторинг і оцінка відновлення та розвитку кожної громади й регіону (до речі, один з пунктів блоку «місцеве самоврядування» в проекті Нацради Відновлення). А також планується впровадження плану відновлення та розвитку регіонів — рамковий документ для відбудови і розвитку регіонів та громад, які зазнали шкоди від збройної агресії рф.

Читайте також: 

Ветерани зможуть отримати гранти від держави

Літні українці мають можливість оформити міжнародну грошову допомогу

Україна і ЄС підписали транспортний безвіз

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.