ВРУ розгляне найближчим часом проєкт Закону про співробітництво громад

В четвер 12 січня 2023 року ВРУ планує розглянути три законопроекти щодо діяльності в громадах. Зокрема, розглянеться законопроект 5742, що покращує/спрощує процедури співробітництва територіальних громад.

Про це повідомив Віталій Безгін, народний депутат України.

Серед законопроектів, що були подані Комітетом з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування на розгляд до ВРУ, також є:

«Законопроект 7283 уможливлює запровадження таких механізмів участі жителів у місцевому самоврядуванні як: громадські слухання, місцеві ініціативи, загальні збори жителів, громадська експертиза, участь жителів у формуванні місцевих бюджетів, тощо»,  — пише Zemliak.com.

Щодо законопроекту 5742, його розроблено з метою удосконалення порядку укладення договорів про співробітництво територіальних громад, надання можливості приєднуватися до вже організованого співробітництва за спрощеною процедурою, що сприятиме ефективнішій організації співробітництва та здійснення територіальними громадами спільної діяльності для покращення якості надання публічних послуг і розвитку територіальних громад.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.