На Сумщині планують створити мережу сироварень

Благодійна фундація «Молоко України» готується до відкриття мережі сироварень на Сумщині. Мета фонду — надати робочі місця для людей з інвалідністю, жінок та школярів старших класів, які мешкають у прикордонних районах. Для цього в кожній ТГ Сумської області планують побудувати сироварню. 

Про це ідеться на головному сайті БФ «Молоко України».

З навчанням робітників допомагає підприємство «O'BEREG». Пріоритет буде наданий малим молочним фермам, а також переробці молока. 

Робочі місця хочуть створити на фермах, у сфері інженерного та торгового супроводу. Зокрема, працівників із Сумщини залучатимуть для зведення будівель та виробництва будівельних матеріалів. 

«Створюючи мережу сироварень, засновники фонду хочуть підтримати фермерів у прикордонних районах та зберегти генофонд Лебединської породи корів — їхні надої відрізняються високою придатністю для сиру», — ідеться у повідомленні. 

Окрім заснування мережі сироварень, благодійний фонд планує допомагати неприбутковим організаціям, громадам, людям з інвалідністю, пенсіонерам, біженцям, особам, на яких вплинули стихійні лиха, катастрофи, війна чи аварії. Для таких людей організують фізичний догляд, психологічний супровід та безоплатну правову допомогу. 

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.