Огірки з городу продають втричі дорожче, ніж торік

Сезон реалізації цих овочів, як і всіх ранніх овочів, в Україні розпочався з помітним запізненням через окупацію Херсонської області, яка є лідером з виробництва ранньої продукції.

Так, на сьогоднішній день огірки відкритого ґрунту почали масово надходити у продаж практично у всіх регіонах країни, а відпускні ціни на цю продукцію озвучуються в діапазоні 10-15 грн/кг ($0,34-0,51/кг), що в середньому 3,5 рази дорожче, ніж за аналогічний період минулого року, повідомляють аналітики EastFruit.

На поточному тижні в Україні стартував сезон масового продажу огірка відкритого ґрунту. 

«Таку цінову різницю ключові гравці ринку пов'язують із окупацією Запорізької області, яка у минулі сезони була лідером із вирощування огірка у відкритому ґрунті та у літніх теплицях. На сьогоднішній день поставки цієї продукції із Запорізької області практично не здійснюються», — повідомили аналітики. 

Також не останню роль у таких високих цінах на ґрунтовий огірок відіграло і подорожчання логістики. При цьому варто враховувати, що істотно збільшився час транспортування плодоовочевої продукції між областями, що не завжди позитивно впливає на якісні характеристики овочів.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.