На Вінниччині громада створила крафтове виробництво сиру

На території Теплицької громади, що на Вінниччині, працює крафтова сироварня. Підприємство виготовляє сири з власної перевіреної сировини й має свою марку на споживчому ринку Вінницької області.

Про це пише Вінницька обласна рада.

«Ми співпрацюємо по сировині з місцевим фермерським господарством. Свіже молоко від корів одразу потрапляє до нас у цех, і там ми його переробляємо на різні види продукції — сири тверді, напівтверді, м’які. Супутньо ще робимо напівфабрикати, які допомагають збільшити асортимент», — розповіла Оксана Берчук, директорка підприємства.

Як розповіли на підприємстві, була ідея зробити невелике крафтове виробництво натуральної продукції, щоб донести до споживача справжній смак. Крім того, підтримати місцевого фермера. 

«Є в нас і постійні споживачі, яким надсилаємо продукцію поштою. Ми не конкуруємо за ціною з великими виробниками, бо в нашому випадку йдеться про якість», — зазначила Оксана Берчук.

«Ronko» бере активну участь у громадському й суспільному житті Тепличчини. Підприємство влаштовує сирні дегустації, екскурсії та співпрацює з приватним підприємцем, який займається кінним туризмом.

Голова обласної Ради Вячеслав Соколовий зазначив, що зараз дуже важливо підтримувати місцевих виробників і підприємців.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.