На Сумщині планують роздати селянам 500 породистих корів

У Сумській області планують передати 500 корів симентальської породи особистим селянським господарствам, створити мережу міні-цехів із переробки молока та реалізувати кластер виробників та переробників молочної продукції.

Про це ідеться в Стратегії відновлення та розвитку економіки Сумської області, яку нещодавно презентував начальник Сумської ОВА Дмитро Живицький.

«У  реаліях війни громади Сумщини планують розвивати молочну галузь — створення 6 переробних міні цехів, створення кластерних об'єднань виробників та переробників молока тощо. Для реалізації планів Сумщина планує залучити 73,9  млн грн коштів міжнародної та державної допомоги», — зазначено в документі.

Залучення грантових коштів, за словами авторів Стратегії, дасть можливість підвищити конкурентоспроможність та збільшити обсяги продукції переробки молочної сировини, зокрема за рахунок активного впровадження інноваційних технологій, підвищення безпечності та якості харчових продуктів, збільшення їх асортименту та створення умов здорової конкуренції на ринку продовольчої продукції.

Загалом, стратегія розвитку Сумщини включає проектні аграрні ідеї, направлені на забезпечення продовольчої безпеки регіону з орієнтацією на місцевих товаровиробників, створення логістичної мережі на ринку плодоовочевої та ягідної продукції, розширення сировинної зони плодово-ягідної та овочевої продукції, розвиток мережі міні переробних потужностей продукції галузі рослинництва та тваринництва.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.