На Донеччині досі працює під обстрілами молочна ферма

В селі Дмитрівка, що на Донеччини, що знаходиться всього за кілька кілометрів від фронту, все ще працює молочна ферма.

До війни на господарстві перебували майже 1300 голів ВРХ, нині залишилось близько 200 голів.

Про це стало відомо з видання Apnews.

«Одна з останніх діючих молочних ферм на контрольованій Україною території в східному Донбасі робить усе можливе, щоб залишитися на плаву в місці, де ні працівники, ні тварини не захищені від руйнівної російської війни», — ідеться у повідомленні.

Ферма площею 3200 гектарів, розташована серед пагорбів у Донецькій області, що охоплює бойові дії, виробляє дві тонни молока на день порівняно з 11 тоннами щодня до війни.

Бізнес також постраждав, оскільки російські війська захопили кілька інших міст , де ферма розповсюджувала молоко, і ці ринки зникли за лінією фронту.

Повідомляється, ця ферма була вражена (ракетою), і 38 корів були вбиті, а також частина сільськогосподарського обладнання та транспортних засобів були знищені. Інвестори вирішили, що тримати стільки корів у нас занадто ризиковано, тому їх продали за кордон.

Гендиректор Асоціації виробників молока України Ганна Лавренюк заявила, що за перші три місяці війни українські молочні ферми втратили щонайменше 50 тисяч голів великої рогатої худоби на суму близько 136 мільйонів доларів.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.