Ферма на Хмельниччині отримала статус племінного господарства

У Шепетівському районі що на Хмельниччині, молочна ферма стала кандидатом на присвоєння статусу племінного репродуктора з розведення ВРХ голштинської породи.

За результатами роботи регіональної експертної комісії з розгляду матеріалів було вирішено визначити підприємство як таке, що відповідає певному статусу за племінними показниками та продуктивними якостями тварин, показниками виробничо-господарської діяльності, рівнем селекційно-племінної роботи, повідомили в Управлінні розвитку агропромислового комплексу та земельних відносин Хмельницької ОДА.

«Було здійснено огляд племінного стада та визначено його відповідність типовим для породи ознакам, аналіз кількісних та якісних показників продуктивності й виробничо-господарської діяльності суб’єкта племінної справи у тваринництві та дотримання вимог чинного законодавства щодо ідентифікації тварин», — ідеться у повідомленні.

Раніше Zemliak.com повідомляв, ФГ «Пчани Денькович» Стрийського району, що на Львівщині, також отримало статус племінного репродуктора з розведення великої рогатої худоби української чорно-рябої молочної породи.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.