Український буряк майже на третину подешевшав

В Україні вже другий тиждень поспіль знижуються відпускні ціни на столові буряки. 

На даний момент основні продажі столових буряків ведуться по 12-16 грн/кг ($0,33-0,44/кг), що в середньому на 27% дешевше, ніж тижнем раніше, повідомляють аналітики проекту EastFruit. 

Причиною такої цінової ситуації оператори ринку вважають надлишок пропозиції даної продукції на ринку, тоді як попит на столові буряки досить невисокий.

«Чергове зниження відпускних цін у даному сегменті галузеві експерти пов'язують із перенасиченням ринку цією продукцією. Також, на сьогоднішній день відзначають суттєве зниження попиту на буряки, тоді як збирання цього коренеплоду практично у всіх регіонах країни ведеться досить активно. У таких умовах виробники змушені йти на поступки покупцям та знижувати відпускні ціни», — кажуть аналітики. 

Зазначається, що, незважаючи на те, що ціна на столові буряки в Україні знижується другий тиждень поспіль, вони ще значно вищі за рівень минулого року. Зокрема, наприкінці липня 2021 року цей коренеплід на українському ринку коштував у середньому в 1,6 раза дешевше, ніж сьогодні.

Читайте ткож: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.