У Коломиї людям компенсують витрати на документи по землі

До 1 січня 2023 року жителі Коломийської громади, що на Івано-Франківщині, можуть оформити документи на землю за тисячу гривень.

Про це повідомив Богдан Станіславський, міський голова Коломиї.

«Ми розпочали цей діалог, бо в людей назбиралося багато питань, як правильно оформити документи під час війни. Та й для громади важливо отримати актуальний реєстр земель, щоб знати, як використовуються ті чи інші території. Надаємо не тільки консультації, а й сприяємо фінансово», — пише Богдан Станіславський.

До нового року міська рада буде допомагати виробляти право власності на землі сільськогосподарського призначення зі значною знижкою. Мова йде про пайові ділянки та городи, що знаходяться у масивах за селом.

«Ми беремо на себе більшу частину витрат за виготовлення документів. Для власників земель це дуже вигідно. Бо якщо повна вартість стартує від 4-5 тисяч гривень, то жителі громади платитимуть тисячу гривень. Все решту компенсовує міськрада», — коментує міський голова.

Вигоду отримають всі. оформлену ділянку власник може здати в оренду. якщо не захоче її обробляти. Власник — прибуток, орендар — урожай. А міська рада знатиме, що землі в Коломийській громаді не простоюють даремно, а приносять реальну користь, зокрема й податки.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.