Канадська гречка вже зійшла на українських полях

Насіння гречки, яке Україна отримала від канади посіяли у понад 70 господарствах Львівської, Закарпатської, Тернопільскої, Хмельницької, Київської, Полтавської, Житомирської, Вінницької, Харківської, Сумскої та Дніпропетровської областей. Воно вже зійшло. 

Про це повідомив Родіон Рибчинський, голова ГС «Борошномели України».

«Ось і проросла канадська гречка на українських полях! Отже, ті зусилля, що доклали десятки людей в Україні, Канаді, Німеччині та Польщі не були дарма, а визріють зерном! І за кілька місяців, насіння, яке виростив в Монітобі канадський фермер українського походження Дон Фук та яке подорожувало майже 9 тис. км стане запашною гречаною крупою», — зазначив Родіон Рибчинський.

Також повідомляється, залишається лише почекати 70 днів, коли можна буде зібрати канадсько-українську гречку. Очікується отримати біля 3 000 тонн зерна і це стане суттевий внеском в загальний врожай гречки в Укаїні.

Раніше Zemliak.com повідомляв, що до України прибула партія насіння гречки від канадського уряду. Нею загалом засіяли 1600 га і аграріям вже вдалося отримати перші сходи.

Читайте також:

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.