Фермери планують виробляти власне біопаливо

З весни поточного року розвиток і участь у розвитку тих чи інших видів біопалива є топ-пріоритетом для Мінагрополітики. Додатковим стимулом для інвестування аграрних компаній у вертикальну інтеграцію і виробництво тих чи інших видів біопалива є ціни на енергоресурси, які суттєво зросли, а також обмежені із початком війни можливості експорту базової с/г продукції — зернової олії.

Про це розповів Тарас Висоцький, перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України.

«Сільське господарство є джерелом сировини для виробництва різних видів біопалива — від біометану до твердих видів біопалива. По-друге, ми разом із Міністерством фінансів та іншими відомствами підтримували розвиток виробництва біоетанолу. Прийнято законопроект №7401, який не тільки дозволяє активніше виробляти технічні та харчові спирти, а й біоетанол. Сировиною можуть бути як і культури, які безпосередньо вирощується на полях, так і відходи тваринництва та рослинництва», — зазначив перший заступник Міністра.

Повідомляється, фермери вже міняють способи використання земель для того, щоб ці фактори нівелювати. З точки зору привабливості для аграріїв інвестувати у сферу виробництва біопалива всі умови сприятливі.

«Наше завдання, як профільного міністерства спільно з колегами з Міненерго та Держенергоефективності зробити нормативно-правові рамки так, щоб ці сприятливі умови можна було практично реалізувати»,  — підсумував Тарас Висоцький. 

Зазначається, сьогоднішня ціль — не просто підтримувати, а поставити в один із топ-пріоритетних напрямків розвиток виробництва біопалива. 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.