У Полтаві з'явиться сад для переселенців

У Полтаві влаштували прибирання території, де мають вирощувати овочі та фрукти для внутрішньо переміщених осіб, які проживають у громаді. 

Загалом перекопали шість ділянок. Площа однієї — 14 кв. м. П’ять грядок засіяли, а на одній планують висадити кущі аґрусу та смородини.

Про це ідеться в матеріалі Суспільного.

До прибирання території поблизу «Співочого поля» у Полтаві долучилися 20 людей. Це містяни та переселенці. Вони перекопали землю та облаштували ділянки, де посіяли насіння кропу, салату, щавлю, а також посадили цибулю.

«Частина людей вже садить насіння, частина демонтуватиме компостери із палет, де можна буде компостувати органіку, яку потім використовувати як добриво для наших грядок», — говорить Тетяна Татаріна, директорка комунальної установи «Інститут розвитку міста».

За її словами, насіння для посіву надало міське управління земельних ресурсів. Овочі та фрукти, які виростуть на ділянках, отримають переселенці, які проживають у громаді.

«Я вважаю, що це дуже важлива і корисна для здоров’я ініціатива. Ми підтримуємо нашу країну, висаджуючи ці продукти. Також можна подихати свіжим повітрям, побути в гарному колективі», — каже полтавка Олена Сохань, яка долучилася до розчищення.

За цей час жителі розчистили 10% майбутнього саду-городу. Робити це планують надалі. Коли завершать, поки невідомо.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.