Родина з села Адамівка вирощує 2 тисячі кущів лохини

У селі Адамівка, що на Чернігівщині, родина Іщуків вирощує майже 2000 кущів лохини. Серед них 10 найвідоміших сортів: Дюк, Река, середні Денисблу, Спартан, Блюкроп, Блюголд, Патріот, Нельсон, Бонус і пізній Еліот. 

Плантація лохини займає 50 соток.

Про це стало відомо з порталу Gorod.cn.ua.

В родині кажуть, почалося все з того, як десять років тому, вирощуючи інші ягоди, сім’я отримала поштою в подарунок шість пагінчиків лохини.

«Вирішили спробувати посадити, але більш досконало вивчивши технологію вирощування, яка має певні особливості, не притаманні для вирощування інших ягідних культур», — кажуть Іщуки.

Світлана Іщук каже, брали саджанці в господарствах, де вже вирощують лохину давно, там же і набиралися досвіду, прислухалися до рекомендацій досвідчених господарів ягідних угідь.

Дозрівають плоди з початку липня до кінця серпня, в залежності від сорту. А щоб отримати врожай найулюбленішого раннього сорту Дюк на два тижні раніше, посадили рослини в контейнери і розмістили їх в теплиці. Саджанці цього ж сорту, вирощені власноруч, вже пропонують покупцям.

«Доглядати за рослинами нам з чоловіком допомагають доньки Катерина та Олена, онука Даша. До речі, саме Даринці вдається збирати найсолодші та найстигліші ягоди, блакитний колір лохини ще не означає її стиглість, тож треба відчувати, яку ягідку вже можна зривати, а яку ще залишити на достигання», — радіє Світлана за онучку, яка, вочевидь, успадкувала любов до садівництва від своєї бабусі.

Для власних потреб родина ягоду заморожує,так вона не втрачає свої корисні властивості, а ще готують з неї ягідний оцет за власним рецептом.

Читайте також: 

Дачникам розповіли, як прискорити дозрівання помідорів

Перше друковане Євангеліє вже оцифрували на Рівненщині

Селянин отримав умовний строк за спробу покарати крадія

Зеленодольська громада потерпає від нашестя диких кабанів

На Рівненщині запрацювала нова птахофабрика

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.