Селянин отримав умовний строк за спробу покарати крадія

Райсуд на Рівненщині призначив рік умовно 38-річному чоловікові, який в травні цього року примотав крадія до електроопори. Чоловік запідозрив знайомого у крадіжці мобільного і таким чином намагався змусити його повернути крадене.

Про це стало відомо з видання Zaxid.net.

До поліції 40-річний мешканець села Кургани Острозької громади звернувся 22 травня. Він повідомив, що односелець побив його і примотав скотчем до електроопори.

Після звільнення потерпілий звернувся в поліцію. Справу кваліфікували за статтею про катування. За два місяці після інциденту сторони уклали угоду про примирення.

«Як встановило слідство, 38-річний чоловік запідозрив знайомого у крадіжці мобільного. Зустрівши його біля місцевого магазину, він вимагав повернути вкрадене. Чоловік примотав його до стовпа, завдав декілька ударів палицею, після чого постраждалий пообіцяв ввечері повернути крадений телефон. Після інциденту він звернувся до поліції», — ідеться у повідомленні. 

У вироку Острозького райсуду йдеться, що чоловік зазнав легких тілесних ушкоджень: у нього виявили декілька синців. Справу кваліфікували за ч.1 ст. 127 ККУ (катування).

В липні потерпілий та обвинувачений уклали угоду про примирення, у якій погодили призначене покарання. Обвинувачений визнав провину та розкаявся.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.