Волонтери намагаються врятувати тисячі корів з Харківщини

Зоозахисники з організації «UAnimals» просять Олега Синєгубова, голову Харківської ОВА, дозволити заїхати на ферми «Агромолу» на Харківщині, щоб допомогти помираючим покинутим тваринам.

Про це зооактивісти повідомляють на своїй Instagram-сторінці.

Волонтери і місцеві мешканці, що відвідали обстріляні рашистами у квітні ферми ТОВ «Харківський молочний комбінат», які знаходяться у селах Підсереднє та Шестакове Харківської області, кажуть, що на фермах відбувається справжній мор корів.

«Десятки корів загинули… А ті, що вижили, залишилися блукати серед уламків. Люди з сіл евакуювалися, проте власник комбінату не забирає своїх підопічних у безпечне місце. Тіла загиблих тварин розкладаються на території господарства, де продовжують жити інші корови. Велика кількість з них — тільні. Тварини залишилися без їжі та води, лише інколи їх підгодовують місцеві жителі, які не виїхали з сіл», — розповідають зоозахисники.

За їхніми словами, заїхати на територію, де знаходяться ферми, можна лише у супроводі військових, оскільки вона постійно обстрілюється ворогом. Активісти закликають власників ферм відгукнутися і дозволити зоозахисникам допомогти тваринам.

«Наша команда готова допомогти постраждалим коровам, забезпечити їх лікування, харчування та, за потребою, евакуацію на безпечну територію. Ми підготували звернення до голови Харківської ОВА Олега Синєгубова з проханням дозволити нам заїхати на територію ферми, щоб допомогти тваринам. Ми звертаємося до власника та всіх, хто може надати його контакти, вийти з нами на зв’язок, щоб разом зберегти невинні життя!» — йдеться в повідомленні «UAnimals».

В коментарях під дописом місцеві мешканці пишуть, що люди з найближчих сіл допомагали тваринам як могли, а тіла померлих корів збирали та їли.

 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.