Уряд надасть 8 мільйонів гривень на створення переробного підприємства

Держава надасть до 8 млн грн безповоротної допомоги тим, хто вже має бізнес у сфері переробки або хоче запустити нові проекти.

Нині в умовах війни в Україні, це чудова можливість відновити або створити нове підприємство з переробки молока.

Про це заявив прем'єр Денис Шмигаль.

За словами прем’єр-міністра, це також можуть можуть бути підприємства у сфері переробки молока, деревообробки, меблевого виробництва, металообробки, агропереробки, виробництва будматеріалів тощо.

«Грант можна буде витратити на придбання обладнання. Головні вимоги до отримувачів: створення не менше 25 нових робочих місць і сплата податків. Люди, які хочуть отримати грант, повинні представити робочу ідею, чіткий бізнес-план та залучити власні кошти на свою справу», — пояснив очільник уряду.

За його словами, для перших заявників власний внесок за цією програмою має скласти 30%. Також держава надає додаткові можливості отримати доступний кредити за програмою 5-7-9 у розмірі до 16 млн грн.

Раніше Zemliak.com вже повідомляв, з 1 липня стартувала нова урядова програма «єРобота». Тепер через «Дію» можна подавати заявки на безповоротні гранти на створення власної справи, розширення малого й середнього бізнесу, отримання нових навичок для нової кар’єри.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.