Новий біометановий завод запустять на Чернігівщині

Агрохолдинг «Галс Агро», що на Чернігівщині, стане першим постачальником біометану до газорозподільних мереж. 

Про це повідомляє Біоенергетична Асоціація України на офіційній Facebook-сторінці.

«Наша компанія вирощує зернові та енергетичні культури, виробляє цукор, м’ясо та молоко, займається птахівництвом та садівництвом. Тому ми маємо власну сировину для виробництва біометану», — говорить Сергій Кравчукгенеральний директор «Галс Агро».

ТОВ «Городище-Пустоварівська аграрна компанія», що входить до агрохолдингу «Галс Агро», є власником біогазового заводу на території Прилуцького району Чернігівської області. У 2021 році було прийнято рішення дообладнати завод ділянкою з очистки біогазу до біометану, що є повним аналогом природного газу.

«Проектна потужність обладнання очистки біогазу до біометану становить близько 3 млн куб. м у рік. Це обсяг споживання приблизно 1 500 приватних домогосподарств»,  — кажуть фахівці.

За словами Сергія Кравчука, в компанії давно шукали шляхи використання відходів тваринництва та рослинництва не тільки для генерації «зеленої» електроенергії, але і для виробництва біометану. Тепер, з технічною експертизою РГК, вони перетворились в план побудови виробництва.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.