Зробити запаси борошна допоможуть правила зберігання — досвід

На час воєнного стану в Україні, робити запаси борошна є найактуальнішим питанням, та тільки господині намагаються облаштувати сховище так, щоб продукт не псувався як можна довше, та не заводились комахи.

Оптимальними для зберігання є пластикові ємності для харчових продуктів. Вони мають ущільнювачі, які забезпечують надійне прилягання кришки. І збережуть вміст від проникнення комах, пише видання Taya.com.ua. 

Перш за все потрібно знайти таке місце, де досить прохолодно і сухо. Вологість повітря при зберіганні цього продукту не повинна перевищувати 65%, а температура +20°С. А тривале зберігання борошна має відбуватися при температурі +5°С +15°С, і вологості не перевищує 60%.

«Борошно, яка була придбана нещодавно, не можна тримати поруч з сипучими продуктами, якщо вони зберігаються вже давно. Жучки і моль з крупи можуть без праці перебратися в новий пакет», — кажуть експерти. 

Для зберігання найкраще підходять бавовняні мішки або пакети з паперу. Також підійде скляний посуд і контейнери з пластика.

Читайте також: Збільшити термін зберігання крупи допоможе прожарка в духовці.

Якщо упаковка ще не розкрита, можна поставити її на полицю холодильника. Це гарантовано збереже вміст від атак комах. Після відкриття пачки залишки пересипають в скляну банку і герметично закривають.

«Обсяги побільше зберігають в мішках з полотна, скляній тарі або ємностях з металу. Ємності повинні бути призначені для сипучих продуктів і щільно закриватися. Значні запаси краще тримати в просторих пластикових контейнерах, що мають кришки. Такі контейнери в широкому асортименті продаються в будь-якому господарському магазині», — кажуть господині. 

Зберігати борошно в домашніх умовах можна і в пляшках з-під мінеральної води. Але краще використовувати затемнені дволітрові ємності від квасу. Вони будуть надійно захищати вміст від впливу яскравого світла.

Якщо немає бажання возитися з пересипанням крізь вузьке горлечко, можна зберігати борошно в відерці з харчової пластмаси, яке добре закривається. У такій ємності тримають і кухлик щоб було зручно набирати вміст.

«У пластмасових ємностях тримають трохи борошна, щоб її можна було використовувати за короткий проміжок часу. Цей матеріал добре вбирає запахи навколишнього середовища і передає їх вмісту», — зазначають експерти.

Щоб при зберіганні ємність і вміст не нагрівалися від гарячого повітря, їх тримають на самій нижній полиці шафи.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.