На Черкащині до сільської криниці зливаються нечистоти

У селі Медведівка, що на Черкащині, жителі вулиці Тясминська змушені набирати воду у односельців чи викопувати свердловину. Причина  — нечистоти, які через грунтові води потрапляють до криниць місцевих.

Про це ідеться в сюжеті Суспільного. 

Як зазначають місцеві жителі, на це скаржилися вже не один рік, утім проблема і досі не вирішилася, воду з криниці пити неможливо: вона для пиття не придатна. Нею можна лише поливати город чи порати біля господарства.

«Тепер там смердява страшна, пройти мимо не можна. А то вже було дійшло до того, що згорів двигун, так вони оці очисні споруди течуть до нас», — пояснила пані Валентина.

Раніше контролювали очисні споруди спеціальні працівники на станції. Згодом їхню кількість скоротили, а нечистоти почали зливати до яру. Відтак, підводними течіями вони дістаються криниць жителів вулиці Тясминська, пояснила жінка.

«Мало того, що смітники сюди сиплять, ніхто нічого не робить, нікому нічого не треба, до того ж оце ці фекалії. Воно все оце тут бродить, дощі ідуть, і все тече до нас на вулицю»,  — розповіла жителька Медведівки Валентина Синицька.

Вирішити цю проблему не можуть протягом трьох років. Натомість по питну воду Валентина ходить до односелиці Альвіни Іванівни. У неї централізований водогін.

«Раніше воно не працювало, і якась частина відходів йшла у яр і, зі слів односельців, ця проблема вирішена. Проблеми з водою, яка непридатна, взагалі немає. По селу Медведівка на 80% вирішена. У нас водогін: пів села є водогін, пів села взагалі не проведений водогін. Я запрошував спеціаліста з Водоканалу. Треба зробити документацію, але завадила війна. А так було заплановано, щоб провели водогін по всьому селу», — прокоментував голова Медведівської ОТГ Андрій Іванченко.

Місцеві жителі не можуть чекати, поки проблему вирішать. Тому більшість людей викопують свердловину, а ті, в кого такої можливості немає, як і раніше, змушені просити воду в односельців.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.