Родина переселенців з Харківщини оселилась на хуторі та веде господарство

Родина переселенців з Харківщини переїхала на хутір Чорний Ліс, що на Тернопільщині. Це Євген, його дружина Олександра та четверо дітей. Родина обзавелась господарством,  22 курчат, 5 гусенят і два коти, зокрема з'явилась корова. Господарі кажуть, корова Машка — головна годувальниця родини.

Про це розповідає Суспільне.

«Вдень ми її доїмо 3 рази. 17 літрів вона вдень дає молока. За день молоко розлітається. Замовлень дуже багато, люди замовляють сир, сметану, але я не встигаю то робити, тому що все молоко розбирають», — каже Олександра Степанова.

Також сім’я має город. Тут посадили кукурудзу, картоплю, огірки, помідори, капусту, буряк і цибулю.

До господарських робіт жінка привчає й своїх дітей. Вони допомагають і сіно збирати, допомагають і бур’ян прорубувати, проривати траву. Поблизу їхнього будинку є ліс. Олександра розповідає, щодня гуляє тут з малими.

«Ми побачили тут великий дім, дім — це те, де можна вижити за будь-яких обставин. Побачили город, тут можна вирощувати птицю, то ми одразу вирішили сюди їхати. Звідси їхати не хочеться, тут спокій, тут тиша. Діти від 6 ранку бігають по дворі. Вони збирають малину, полуницю», — каже Олександра.

Родина придбала 5 гусенят. Також мають 22 курчатка. Їх виростили в інкубаторі.

«Ми чекали 21 день. Ми їх перевертали кожні 3 години, діти допомагали, нагадували, що час перевертати. Вони стояли зранку над інкубатором, коли ж вони вилупляться», — каже переселенка.

Олександра розповідає, вона сирота. Її виховували дідусь з бабусею. Разом з ними жила на Донеччині. Там також мали господарство, тому доглядати за худобою вміє.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.