Споживачам Чернівцігаз Збут повертають переплачені кошти за травень

ТОВ «Чернівцігаз Збут» повернув побутовим споживачам 293 тисячі гривень переплат та помилково сплачених у травні коштів за спожитий природний газ. Загалом від чернівчан надійшло заяв на повернення грошей на 753 тисячі гривень. 

Про це повідомляє прес служба компанії Чернівцігаз Збут.

«Загалом ми отримали від клієнтів заяв на повернення 753 тисячі гривень, тож  39% коштів ми вже повернули. Повернення переплат триває і ми дуже просимо наших клієнтів набратися терпіння. На жаль, воєнний стан та дії  ГК "Нафтогаз України” уповільнюють процес повернення коштів», — повідомила Катерина Параска, директорка компанії.

У компанії уточнили, що автоматично перевести переплату з особового рахунку у ТОВ «Чернівцігаз Збут» на особовий рахунок клієнта у ТОВ ГК «Нафтогаз України» неможливо, оскільки це різні юридичні особи. Наразі відсутній погоджений сторонами механізм автоматичного переведення коштів з особових рахунків споживачів однієї компанії на особові рахунки споживачів іншої, оскільки з ТОВ «ГК «Нафтогаз України» не досягнуто згоди з даного питання.

Нагадуємо, наприкінці квітня цього року Кабінет Міністрів запровадив механізм спеціальних обовʼязків з постачання газу населенню, умови якого не зміг виконати жоден великий постачальник в Україні. Через це нові договори на закупівлю газу для населення з ГК «Нафтогаз Трейдинг» не уклала переважна більшість постачальників. В результаті цього більше 90% побутових споживачів України опинилися на обслуговуванні «постачальника останньої надії», функції якого виконує ТОВ «ГК» «Нафтогаз України».

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.