Ретельний догляд за теплицею забезпечить здоровий врожай — експерти

Догляд за теплицею починають, відразу після збирання останнього врожаю. Готують її до весни, але захищають від зими. Перед заморозками, приміщення дезінфікують, пише Сільське господарство та садівництво.

«Першою справою, потрібно видалити всі залишки рослин, бур’янів, а також неорганічних залишків, таких як: джгути, дріт, плівка. Після усунення всіх зайвих елементів, треба помити приміщення. Перед дезінфекцією теплиці, необхідно ретельно її оглянути, на предмет пошкоджень і розривів матеріалу», — кажуть експерти.

Дезінфекція виконується з метою профілактики грибкових захворювань і знищення цвілі. Для теплиць з полікарбонату використовують сірчані шашки. Це достатньо надійний і ефективний спосіб боротьби зі шкідниками в теплиці. 

«Шашка кладеться на металеву поверхню, або предмет, і підпалюється. Двері в теплицю зачиняються. Тління шашки триває, 60-70 хвилин, протягом цього часу двері в полікарбонатній теплиці, не відкривати», — додали експерти.

За всіма правилами, приміщення не можна провітрювати протягом 24 годин. Тому рекомендовано дотримуватися цього часового відрізку. За цей час, випаровування сірки, знищить більшість грибкових захворювань, цвіль і шкідників. По закінченню доби, теплиця може бути провітрена.

Всі органічні залишки можуть піти на перегній, і послужити при посадці врожаю в наступному сезоні. Але, краще ці залишки спалити, так, як там можуть залишитися паразити, і таке добриво принесе більше шкоди, ніж користі.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.