У селі на Житомирщині француз у теплиці створив різдвяний вертеп

Житель села Тетерівка, що на Житомирщині, створив у власній теплиці різдвяний вертеп. Автором став француз Жакі Леба. Експозиція розташована у чоловіка на подвір'ї в селі.

Про це ідеться у сюжеті Суспільного.

В експозиції понад 50 мініфігур. Всі вони відтворюють Біблійну історію. Там можна побачити янголів, різних тварин і шлях мандрівників, які їдуть на верблюдах. Більше тисячі маленьких ліхтариків та свічок освітлюють експозицію.

За словами Жакі Леба, протяжність експозиції — 10 м. У її лівому кутку чоловік відтворив побут Віфлеєму тих часів.

«Ви можете побачити тут лозу, свічки — це знак життя і миру. Я відтворив побут, продемонстрував, як люди жили тисячі років тому. Є українська самопрядка, але подібні прядки були і в ті часи у Вифлеємі», — ідеться в сюжеті.

Жакі Леба створював експозицію 2 місяці. Чоловік розповідає, що кожного дня до нього на екскурсію приходять сусідські діти та їхні батьки. Особливо подобається вертеп маленьким відвідувачам, з якими Жакі швидко знайшов спільну мову.

«Це мої маленькі сусіди. Маргарита прийшла першою, коли я приїхав, і одразу мовний бар'єр між нами зник. Вона сюди чи не кожного дня приходить і все роздивляється», — каже власник теплиці. 

Олена, дружина Жакі, каже, що для неї стало несподіванкою те, що її чоловік, завдяки таланту, зумів перетворити звичайну теплицю на витвір мистецтва.

Читайте також: 

 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.