На Чернігівщині без газу залишились понад 200 селян

Село Нехаївка Коропської громади, що на Чернігівщині, залишилось без газу. В понеділок 24 січня 2022 року близько 9 години ранку електрики пошкодили газопровід  — бурили землю для встановлення електроопори. 

Про це Суспільному повідомив староста Сергій Саводченко.

«Приїхала газова служба відключила всіх абонентів. У нас їх 222. Там зовсім невеличке пошкодження, але ж ці бюрократичні перепони. У більшості людей, хто користувалися газом, все ж таки залишилось пічне опалення. Це ж не тиждень без газу, а тільки другий день, тому люди розуміють ситуацію», — сказав він.

Як розповіла речниця «Чернігівгазу» Ольга Конопацька-Плєхова, пошкоджену ділянку труби розкопали, підготували обладнання для ремонту. Але тепер газовики чекають, поки температура повітря підніметься вище 0 градусів, такі технологічні вимоги.

«Зварювальні роботи на поліетиленових газопроводах можуть проводитись за температури навколишнього середовища не нижче 0°С. Тому працівники «Чернігівгаз» моніторять температурні показники, аби при оптимально допустимому підвищенні температури провести зварювальні роботи, та розглядають додаткові можливості їх проведення за дійсних погодних умов» , — сказала Ольга Конопацька-Плєхова.

Наразі, за словами старости, у Нехаївці 8°С морозу.

Читайте також:

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.