На Чернігівщині самотній пенсіонерці відрізали газову трубу

На Чернігівщині в с. Количівка напередодні Дня Незалежності України, робітники газової служби відрізали газову трубу до господарства одинокої пенсіонерки.

Відрізали газ через несплату його транспортування, хоча жінка ним навіть не користується. Два роки тому інспектори від Чернігівгазу встановили на вентилі труби пломбу, так вона і залишилася там.

Повідомляє про це Znaj.ua. 

Незадовго до загальнонаціонального свята — Дня Незалежності України, представники АТ «Чернігівгаз» зробили для 80-річної мешканки с. Количівка Чернігівського р-ну «подарунок» — відрізали газову трубу від її будинку.

І справа зовсім не в боргу, або в несплаті жінкою комунальних послуг. Аргументом такого вчинку стало те, що вона нібито два роки не платила гроші за транспортування газу, але вона ним і не користувалася. 

«Все своє життя Олександра Левчук працювала для села. Ніякої справи не цуралася, в основному працювала на фермі дояркою. Виростила і поховала двох дітей і чоловіка, який сорок років був прикутий до інвалідного візка. А ще вона виростила племінниці сина, який нещодавно загинув»,  — розповіли сусіди жінки.

Місцеві жінки розповіли, як газовики приїхали вдень, і почали робити свою чорну справу — тракторним ковшем вирили траншею перед дворовою хвірткою, обрізали трубу і поїхали.

«Свого часу голова колгоспу Іван Скачок у кожен будинок, в яких проживали доярки, проклав газові труби і провів газ за колгоспні гроші, а тепер газовики приїжджають в село і так нахабно, без усякого сорому, ніби у себе вдома, роблять що хочуть», — сказала Тетяна Шевченко.

Жінка тимчасово відмовилася від послуг газовиків, бо пенсія не дозволяла оплатити комунальні послуги. Жінка каже, що сподівається тільки на свого онука, які закінчить навчання і переїде до неї в село.

«Що за дурні закони, які пролонгували газові монополісти, люди повинні платити за невикористаний газ? От якби народні обранці думали насправді в інтересах своїх виборців, а не тільки на словах «дбали»  перед виборами, то вони не придумували б таких знущальних законів»,  — кажуть односельчани.

Два роки тому жінка тимчасово відмовилася від послуг газовиків, бо пенсія не дозволяла оплатити комунальні послуги. Жінка каже, що сподівається тільки на свого онука, які закінчить навчання і переїде до неї в село.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.