Експерти пояснили, як виявити курячу сліпоту у курей

Через скупченість птиці в приміщеннях курника куряча сліпота швидко поширюється по всьому поголів'ю і призводить до летального результату.

При хворобах гребінь курей може збліднути, з очей почнуть виділятися сльози. Щоб вилікувати такі захворювання, найчастіше необхідно викликати ветеринара. Але деякі заходи можна вжити самостійно, пише Zemliak.com.

Кури не здатні впоратися з такими проблемами, тому заводчику необхідно точно знати про симптоми і лікування офтальмологічних захворювань у курки.

Найбільш частими причинами виникнення проблеми з очима у курей можуть бути:

  • Механічні пошкодження ока або повік. Півні деяких порід відрізняються забіякуватим характером, тому нерідко під час бійок ушкоджують очі
  • Наявність чужорідного предмету в оці
  • Новоутворення, бородавки і пухлини
  • Відсутність вітаміну А в кормі
  • Проблеми з очима виникли через неправильне утримання птахів (низької температури, вологого середовища, брудного приміщення, вітру)
  • Вірусні захворювання (в такому випадку сліпота є одним із проявів)

У курчат новоутворення або пухлини найчастіше з'являються на нижній повіці і їх розмір різко збільшується. Вони утворюються внаслідок хронічного набряку повік. Причину пухлини вкрай важко достовірно встановити. Найчастіше фахівці схиляються до того, що причина лежить в неправильних умовах утримання поголів'я.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.