Для яєчного бізнесу експерти рекомендують несучок породи Фоксі Чік

Протягом першого року життя курки Фоксі Чік (Foxy Chick) знесуть 300 яєць або навіть більше, якщо корм якісний і калорійний. За цей же період і при однакових витратах корму курки-несучки інших порід відкладуть в 2 рази менше яєць. 

Стрімкий ріст і високі яйценосні здатності дозволяють вирощувати курей цієї породи для отримання як м’яса, так і яєць.

Про це ідеться в матеріалі Zemliak.com Топ-15 порід м’ясо-яєчних курей.

Кури породи Фоксі Чік мають вогненно-червоне оперення і досить популярні в усьому світі. Вони легко переносять непрості кліматичні умови і різкі коливання температур. Відносяться до м’ясо-яєчного напрямку, призначених для розведення в приватних домогосподарствах і на невеликих фермах. Порода курей Фоксі Чік має альтернативну назву — Червоний бройлер або Угорський Велетень. 

«Назва породи може відрізнятися від місцевості, де заводчик вирощує птицю. Але назва Червоний бройлер чудово підходить для цього птаха і відповідає її зовнішньому вигляду. Високі продуктивні показники і відмінна несучість несучок збільшили популярність цієї породи курей і в нашій країні», — кажуть птахівники. 

Фоксі Чік — порода курей, яку відразу можна впізнати за зовнішнім виглядом. Рудо-коричневе, помаранчеве, темно-руде або вогненно-червоне густе оперення відразу кидається в очі. Дивно, але колір пір’я курей дуже нагадує забарвлення лисиць.

Читайте також: Експерти розказали, як правильно вирощувати бройлерів.

Через те, що в курей цієї породи лапи короткі, зріст птиці також невеликий. Фоксі Чік — це досить компактна особина зі щільною статурою. Яскраво-червоні сережки і гребінець гармонійно доповнюють зовнішній вигляд і добре прикрашають породу.

«Кури при народженні вже виглядають великими, якщо порівнювати пташенят з іншими породами. При цьому немає необхідності давати птиці стимулятори або гормони — вони і так відмінно набирають вагу на звичайному кормі. У десятиденному віці курчата мають вагу близько 700 грам. У два місяці жива маса тіла становить близько 2 кг», — діляться заводчики. 

Незважаючи на те, що пташенята у віці до двох тижнів виглядають худими і високими, не варто турбуватися. У «підлітковому» віці молодняк випередить конкурентні породи курей по масі. Крім того, не зважаючи на худобу, пташенята практично не хворіють. Заводчики відзначають високу життєздатність курей породи Фоксі Чік.

Порода курей Фоксі Чік легко переносить як холод, так і спеку. Але все в розумних межах. Взимку деякі заводчики спеціально навіть не обігрівають курник, а тільки утеплюють його при підготовці до морозів. Тепла підстилка і відсутність протягу дозволять курям добре перезимувати. Якщо в зимовий період давати курям макуху і насіння, то їм буде набагато легше обігріти себе.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.