На Львівщині ферма отримала статус племінного розведення корів

ФГ «Пчани Денькович» Стрийського району, що на Львівщині, отримало статус племінного репродуктора з розведення великої рогатої худоби української чорно-рябої молочної породи.

Про це повідомили У Львівській ОДА.

Як повідомила Світлана Долинська, начальниця відділу рослинництва і тваринництва департаменту агропромислового розвитку ОВА,у господарстві селекційно-племінна робота направлена на покращення генетичного потенціалу поголів’я та підвищення продуктивності стад.

«Показники виробничої діяльності «Пчани Денькович» та показники поголів’я ВРХ відповідають вимогам до присвоєння статусу племінного репродуктора. Середня продуктивність молочного стада по українській чорно-рябій молочній породі  становить 5697 кг молока на корову в рік (110% до показника по області)», — ідеться у повідомленні.

За 3 роки поголів’я корів вищезазначеної породи збільшилось втричі. Окрім цього, господарство займається розведенням племінної худоби симентальської породи молочно-м’ясного напряму продуктивності  та має присвоєний статус племінного заводу по цій породі.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.