Городникам нагадали, чим поливати помідори для кращого врожаю

Для стимулювання росту розсади помідорів, досвідчені городники рекомендують для поливу розчин курячого посліду.

Можна розвести курячий послід з водою в пропорції 2 до 1 і настоювати три дні. Потім розбавте концентрат з водою у співвідношенні 1 до 10, і внесіть під корінь.

Під кожен кущ можна внести чотири склянки золи, попередньо зволоживши ґрунт.

Про це пише Zemliak.com.

Дачники також рекомендують скористатися дієвими добривами, які допоможуть стимулювати їх зростання. Допоможе в цій ситуації дріжджові підживлення, та правильний полив. Спочатку цілий тиждень слід зволожувати помідори звичайною водою, а потім тиждень зволожувати помідори з додаванням добрив.

«Можна у відро з коров’яком додати пару кілограмів дріжджів, пару лопат золи, відро нарізаного листя кропиви та 3 л сироватки», — пише Zemliak.com.

Для того щоб сформувалося більше зав’язі, потрібно підживити помідори добривами, які містять калій і фосфор. Це можна зробити за допомогою суперфосфату або подвійного суперфосфату.

Також для поливу можна обрати розчин з йоду. На 1 літр води додати 3 краплі йоду. Перемішати, щоб рідина стала одного кольору, залити в пульверизатор. Струмінь слід налаштувати так, щоб при розпилюванні над кущем утворювалася хмара туману. Обробку проводити у вечірні години. Подібна процедура ще й захистить від грибкових захворювань

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.