Деокупована громада на Херсонщині отримала мобільний ЦНАП

Шведсько-український проєкт PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні» 5 травня 2023 року передав Великоолександрівській громаді, що на Херсонщині, авто та мобільний кейс для надання адміністративних послуг мешканцям.

Про це повідомляє Децентралізація.

«Спроможні та ефективні громади — не тільки основа децентралізації, але й одна з опор обороноздатності держави. Відновлюючи життя в громадах ми сприяємо поверненню українців додому і надаємо жителям цих громад можливість отримати базові послуги найближче до свого дому. Плануємо також спільно з міжнародними партнерами покращувати ефективність управління на місцях та надавати місцевому самоврядуванню сучасні цифрові інструменти для роботи з жителями своєї громади», — Олександра Азархіна, заступниця Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури.

Рішення щодо вибору громади було прийняте за результатами моніторингу деокупованих громад та у координації з Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України, Міністерством цифрової трансформації України та Херсонською військовою обласною адміністрацією.

Основоположними критеріями вибору громади були її площа, кількість мешканців, кількість населених пунктів та відносна безпека.
У комплектацію мобільного кейсу для надання послуг входить ноутбук, портативний сканер, лазерний принтер та 4G Wi-Fi-маршрутизатор; авто також буде обладнане інвертором. Вартість авто та обладнання — 963 200 гривень.

В березні 2023 року Великоолександрівська громада отримала чотири комплекти техніки для відновлення роботи Центру надання адміністративних послуг в рамках кризової підтримки проєктом PROSTO громад Миколаївської, Херсонської та Харківської областей.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.