USAID відправила вже вісім генераторів до Визирської сільради

До Визирської сільської ради, що на Одещині, прибули три промислові надпотужні дизельні генератори. Обладнання доставлено, як допомога громаді від міжнародного проєкту USAID «Говерла»

Про це повідомляє обласне видання Сила громад.

На умовах гранту який «Говерла» надала Визирській громаді, сільрада вже отримала 5 генераторів побутової потужності та обладнання для рятувальників. А зараз отримали ще 3 генератори, щоб забезпечити об’єкти критичної інфраструктури, медичні заклади, школи, водонапірні башти на випадок знеструмлення електромереж.

Два генератори потужністю 65 кВт планується встановити для підтримки системи електропостачання Першотравневої амбулаторії та школи у селі Кордон.

Генератор потужністю більш ніж 90 кВт планують встановити у селі Визирка.

«На цей генератор ми хочем під’єднати сільраду, комунальне підприємство, Дім культури, можливо й Визирську школу. Для цього потрібно побудувати додаткові електромережі, щоб генератор встановити стаціонарно на фундаменті. Це буде економія пального і непотрібно буде вмикати безліч маленьких генераторів на всі ці об’єкти», — пояснив Валерій Стоілакі, Визирський сільський голова.

Місцева влада своєчасно розробила стратегічний план розвитку громади, в рамках якої залучає грантові кошти від різних партнерів.

Для залучення грантів та з інших питань щодо інвестицій у громаду, Визирська сільрада свого часу створила окремий підрозділ — «Агенцію сталого розвитку».

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.