USAID DOBRE спрямує понад 100 тисяч доларів для громад на Кіровоградщині

Протягом періоду до 2025 року, на Кіровоградщині шість громад-партнерів Програми USAID отримають співфінансування проєктів, навчальну та консультаційну підтримку задля підсилення спроможності місцевого самоврядування. 

Цьогоріч для громад-партнерів програма виділить фінансування понад 100 тисяч доларів для реалізації проєктів розвитку.

Про це повідомляє Децентралізація.

Програма Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) і Кіровоградська ОВА підписали меморандум про співпрацю до середини 2025 року.

«На Кіровоградщині програма працює протягом 6 років, реалізується у 8 громадах області. За цей час реалізували 50 проєктів вартістю понад 1,2 мільйона доларів. При цьому в розробці та реалізації проєктів брали участь мешканці громад, де враховувалися їх думки і потреби громади», — ідеться у повідомленні.

Як зазначив начальник Кіровоградської ОВА, з початку війни Кіровоградщина стала опорним пунктом як в гуманітарній, так і в економічній сферах для територій, які страждають від активних бойових дій та окупації. З початку повномасштабного вторгнення область прихистила 85 тисяч переселенців.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.