Для відновлення екосистеми України запрацювала платформа DREAM

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України (Міністерство відновлення) презентувало комунікаційну платформу єдиної електронної екосистеми управління відновленням DREAM (Digital Restoration Ecosystem for Accountable Management).

Комунікаційна платформа доступна за посиланням та містить інформацію про завдання, структуру і принципи роботи екосистеми DREAM, а також покроковий план її впровадження протягом 2023 року.

Про це повідомляє Децентралізація.

«Екосистема дозволяє оцифрувати плани відновлення і розвитку громад, та перетворити їх на конкретний перелік проєктів, провести їх по всьому маршруту від ідеї до виконання. На цьому шляху DREAM забезпечує ОМСи підказками, що саме треба зробити на кожній стадії життєвого циклу проєкту», — кажуть експерти. 

Екосистема DREAM забезпечить єдиний цифровий маршрут для всіх проектів відбудови. Вона збиратиме всі дані по проектах в режимі онлайн, відображатиме ці дані у вигляді зручних таблиць, графіків та діаграм, та забезпечить публікацію відкритих даних відповідно до глобального стандарту Open Contracting Data Standard.

«Платформа дозволить контролювати кожен етап життєвого циклу проєкту — від реєстрації пошкоджень і руйнувань і до фінансування, проведення закупівель та будівельних робіт і введення об’єктів в експлуатацію. Повна прозорість та доступ до даних дозволяє оцінювати прогрес по проєктах, а також приймати ефективні рішення щодо залучення інвестицій, розвитку окремих галузей, громад та територій», — кажуть експерти. 

DREAM — це державна електронна екосистема, яка забезпечить єдиний цифровий маршрут для всіх проєктів відбудови. Вона збиратиме всі дані по проєктах в режимі онлайн, відображатиме ці дані у вигляді зручних таблиць, графіків та діаграм, та забезпечить публікацію відкритих даних відповідно до глобального стандарту Open Contracting Data Standard. 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.