Держслужбовцям змінили коефіцієнт розрахунку заробітної плати

КМУ постановою від 25.04.2023 р. № 391 (Постанова № 391) встановив, що для працівників державних органів, які безпосередньо здійснюють свої повноваження на територіях активних бойових дій посадові оклади визначаються з урахуванням коефіцієнта 2, а на територіях можливих бойових дій — з урахуванням коефіцієнта 1,5. 

Про це ідеться у тексті постанови 391 від 25 квітня 2023 року.

«Зазначені території повинні бути включені до переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією, затвердженого Мінреінтеграції України, для яких не визначена дата завершення (припинення можливості) бойових дій», — ідеться у документі.

Зазначається, розташування робочого місця працівника, до якого застосовується підвищення розмірів посадових окладів з урахуванням коефіцієнтів, визначається керівником держоргану (керівником держслужби) шляхом затвердження відповідного переліку працівників, які здійснюють свої повноваження безпосередньо на території можливих чи активних бойових дій, а саме підвищення здійснюється з урахуванням фактично відпрацьованого часу протягом місяця.

«Працівникам держорганів, які безпосередньо здійснюють свої повноваження на територіях можливих чи активних бойових дій та яким підвищуються розміри посадових окладів з застосуванням відповідних коефіцієнтів, не встановлюються інші виплати за роботу з особливими умовами праці, визначені актами КМУ», — зазначено у документі.

Постановою № 391 доручено центральним і місцевим органам виконавчої влади разом з іншими держорганами та Мінфіном України забезпечити визначення джерел покриття видатків для реалізації цієї постанови.

Крім того, органам місцевого самоврядування рекомендовано застосувати положення Постанови № 391.

Постанова № 391 набрала чинності з дня її офіційного публікування — 28 квітня 2023 року і застосовується до припинення чи скасування воєнного стану в Україні (п.4 Постанови № 391).

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.