Громади Тернопільщини отримали 16 генераторів з Америки

Американські благодійники передали 11 громадам Тернопільської області 16 електричних генераторів. 

Про це повідомляє Громадський простір.

«Першого травня в Ланівцях відбулася передача генераторів представникам Шумської, Вишнівецької, Лановецької, Підволочиської, Золотниківської, Іванівської, Заводської, Зборівської, Козівської, Заліщицької та Гусятинської громад. Перші п’ять із них є партнерами Програми USAID DOBRE у другій фазі, ще чотири — співпрацювали з Програмою у попередній період. Громади отримали 13 генераторів потужністю 33кVA та 3 генератори — 88 kVA», — ідеться у повідомленні.

Всього за ініціативи USAID та координації Програми USAID DOBRE українські громади отримають 100 генераторів потужністю 33кVA та 88 kVA.  

За словами фахівця з розвитку громад Global Communities Олега Процика, з початком енергетичної кризи в Україні Програма USAID DOBRE невідкладно направила запити до своїх громад-партнерів щодо їхніх потреб у генераторах для забезпечення електроживлення інфраструктурних об’єктів. Згодом було знайдено донорську організацію — Фонд Говарда Баффета, яка й допомогла вирішити це питання.

Повідомляється, ця допомога стала можливою завдяки діяльності Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), яка, крім реалізації численних програм міжнародної технічної допомоги, залучає в Україну партнерські американські благодійні організації, зокрема – Фонд Говарда Баффета.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.