Уряд спрямував понад 2 мільярди гривень на заходи безпеки в школах

Уряд погодив порядок розподілу коштів на облаштування укриттів у школах та закупівлю шкільних автобусів. На облаштування укриттів та закупівлю автобусів для учнів спрямовано 2,5 млрд грн до місцевих бюджетів.

Про це повідомив міністр освіти та науки України Оксен Лісовий.

Основні витрати. на які спрямовано бюджет:

  • 1,5 млрд грн державної субвенції надійдуть до місцевих бюджетів на облаштування безпечних умов у закладах середньої освіти
  • 1 млрд грн державної субвенції передбачено на закупівлю шкільних автобусів. 

За даними міністерства освіти, нині близько 30% закладів загальної середньої освіти в Україні не мають укриттів.  Ці кошти розподілені між областями на основі даних щодо кількості учнів, які навчаються у дистанційному та змішаному форматах.

«Щодо коштів на автобуси, то розподіл цих грошей між областями відбувся пропорційно кількості учнів, які потребують підвезення до закладів освіти. На сьогодні — це орієнтовно 300 тис. дітей по всій країні», — коментує Лісовий. 

Також Лісовий зауважив, громади мають приєднатись до участі у співфінансуванні закупівель автобусів. Це допоможе суттєво збільшити кількість закупленого транспорту. І ще одна можливість  — партнерства з місцевим бізнесом, адже школи є центрами громади.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.