У селі Звірів дизайнерка побудувала музей-садибу української культури

У селі Звірів місцева жителька Галина Міндер створила садибу-музей. 

Спочатку вона колекціонувала цікаві автентичні та етнографічні речі, пізніше додалися власні роботи. Оскільки за освітою вона майстер декоративно-прикладного мистецтва, тож коли експонатів накопичилося багато, аби розмістити усі експонати — збудувала будинок. 

Про це пише видання Район. Історія.

Розташована вона за 10 км від Луцька на трасі «Луцьк-Рівне», над дорогою є вказівник.

«Тут вже понад 2 роки діє музей і завжди відкриті двері для мистецтвознавців та туристів. В експозиції чимало власних виробів в стилі — коренепластика, предметів декору, прикрас з екоматеріалів та раритетних елементів українського одягу та предметів побуту», — пише видання. 

Будинок Галини Міндер — витвір мистецтва. Тут і фасад розписаний традиційними візерунками, і двері різьблені з дерева, подвір’я із тином та гніздом лелеки. Усе для того, аби перейнятися українським духом, знайти відгук генетичної пам’яті українця.

Унікальні вишивки та мереживні картини, ляльки-мотанки, дерев'яні ангели, пташечки, підкови, стародавні скрині з вишитими рушниками та сорочками, речі побуту, які жінка купувала, привозила на Волинь, аби поповнити свою етнографічну колекцію.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.