На Закарпатті в селі добровольці створили пожежний загін

У селі Брустури, що на Закарпатті, відкрили перший в цьому році підрозділ Добровільної пожежної команди, який буде забезпечувати безпеку півтора тисячам місцевих мешканців.

Про це повідомляє Інтернет-ресурс газети Галичина.

«Підвищити рівень пожежної безпеки у сільській місцевості можуть лише самі територіальні громади шляхом створення добровільних протипожежних формувань, спираючись на передовий досвід створення таких формувань за кордоном, де посадовцям місцевого самоврядування та громадським активістам передаються знання та вміння для активізації роботи зі створення у територіальних громадах добровільної пожежної охорони. Та й зрештою, саме світовий і європейський досвід свідчить, що за такими місцевими пожежними командами і добровільними пожежними дружинами — майбутнє», — зазначив Володимир Чернецький,  у вітальному слові начальник ГУ ДСНС України в області.

Зважаючи на те, що село Брустури знаходиться в гірській місцевості, де складний доїзд до місця виникнення пожежі, створення такого підрозділу — це можливість і спроможність громади повноцінно убезпечити місцевих жителів. На чергування у новостворений підрозділ заступило п’ятеро добровольців, всі жителі села Брустури.

Даний підрозділ створений завдяки співпраці місцевої влади та підтримці Головного управління ДСНС України в області, яке надало для потреб підрозділу спеціальний одяг та спорядження, а також пожежний автомобіль підвищеної прохідності.

Начальник ГУ ДСНС України в області Володимир Чернецький зазначив, що вже створено 35 підрозділів місцевої пожежної охорони та 11 добровільних пожежних команд.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.