Переселенці з Донеччини відновили молочний бізнес у селі Сергіївка

Родина Кіріченків, рік тому після обстрілу рідного села Маркове, що на Донеччині, переїхали до села Сергіївка та відновили сімейний молочний бізнес.

Про це повідомили в Полтавській обласній військовій адміністрації.

У великій родині Кіріченків троє рідних сестер, брат, їхні батьки та дев’ятеро дітей. До початку великої війни вони жили в Марковому на Донеччині, тримали 26 корів, розводили свиней та курей. У квітні минулого року Маркове вперше обстріляли росіяни. 

Тоді родина вирішила терміново їхати подалі від зони бойових дій.

«Коли вперше обстріляли село, без вагань вирішили їхати. Довго обирали. Є досвід міської громади, коли нема розвитку, тому зупинилися саме на сільській. Вибрали Сергіївську громаду. Тут дітям спокійніше», – говорить Олена Кіріченко.

Після переїзду сім’я відкрила власну молочну ферму в орендовану приміщенні та виробляла традиційну молочну продукцію. На фермі працювала вся родина. 

Пізніше Кіріченки отримали грант, придбали нове обладнання і почали виготовляти крафтові сири, які реалізують у своєму та прилеглих селах. У новому господарстві родина тримає 18 корів та планує розширити виробництво. Замовити продукцію можна за посиланням.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.