Експерти назвали норми витрат нітроамофоски для саду та городу

Нітроамофоска — універсальне азотно-фосфорно-калійне добриво, зазвичай випускається у гранулах світло-сірого або блідо-рожевого кольору.

На 1 кв.м варто вносити під час перекочування землі 42 г нітроамофоски. Для обробки цілини беруть то 50 г на 1 кв.м, у теплицю варто вносити 30 г на 1 кв.м.

Про це пише Zemliak.com.

Для помідорів нітроамофоска допомагає зміцнити стебла, прискорює зростання та дозрівання овочів. Варто 4 рази вносити нітроамофоску за весь період зростання.

«Через пару днів після висадки — у 10 л води розчиняють 15 г нітроамофоски, і під кущ вносять 500 мл. Через 30 днів після першого підживлення в 10 л води розчиняють 15 г нітроамофоски і 500 г коров’яку. На один кущ знадобиться 500 мл готового добрива», — пише Zemliak.com.

Під час розпускання третього пензля, треба 10 л води розчинити 15 г нітроамофоски, 15 г гумат натрію, і під кущ внести 1 л добрива.

Через 14 днів після третього підживлення в 10 л води розчиняють 15 г нітроамофоски, 15 г гумат натрію, і під кущ вносять 1,5 л добрива.

Актуально: Календар на квітень 2023 для городу, саду та клумби.

Щодо картоплі, нітроамофоска стимулює зростання кореневої системи і допомагає наростити зелену масу. Під час посіву в кожну лунку варто внести 10 г нітроамофоски.

«Підживлювати огірки цим добривом варто двічі за весь період вегетації. Перед висаджуванням розсади варто пролити грунт, розчинивши в 10 л води 30 г нітроамофоски. Цієї кількості вистачить на 1 кв.м», — кажуть експерти.

Під час формування зав’язі 10 л води треба розчинити 40 г нітроамофоски, і під кожен кущ вносити 350 мл.

Через два тижні після висадки розсади перцю, варто розвести у 10 л води 15 г нітроамофоски, і цієї кількості вистачить на 1 кв.м.

Через місяць після появи паростків підживлюють нітроамофоскою цибулю та часник. Озимий часник підживлюють у квітні, а ярий у червні. На 1 кв.м необхідно розвести у відрі води 15 г нітроамофоски.

«Якщо перо почало жовтіти, рослині не вистачає азоту. Потрібно розвести у 10 л води 15 г нітроамофоски, і обприскати зелень», — додали експерти.

По темі: Городникам розповіли, як приготувати домашнє добриво для помідорів.

Під кожне дерево, перед посадкою насипають 150 г нітроамофоски, перемішавши його із землею. Під дворічні дерева — 200 г, а під кущі — 100 г. Після цвітіння, в 10 л води потрібно розчинити 50 г добрива, і полити дерева, якщо дереву більше 7 років розводять 150 г добрива.

Малину після цвітіння потрібно підживити таким розчином — на 10 л води 40 г добрива, цієї кількості вистачить на 1 кв.м. Для аґрусу та смородини — 30 г.

Для підгодівлі винограду, весною в 10 л води розчиняють 30 г добрива. А після цвітіння проводять обприскування, розчинивши в 10 л. води столову ложку добрива.

Читайте також:

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.