Юристка зі Львова оселилася на хуторі та розводить овець

Львів’янка Юлія Малекс декілька років тому залишила роботу юристом та переїхала з чоловіком на хутір. Там завела господарство — овець та кіз. Про них жінка знімає історії та показує їх у соцмережах.

Про це ідеться в сюжеті Суспільного.

Власниця ферми Юлія Малекс жила й працювала у Львові. Та вже п’ять років мешкає за містом — на хуторі.

«Ми не хотіли жити в такому класичному селі, де сусіди через паркан. Ми хотіли жити в красивому місці, де є простір, де буде багато землі, де буде гарне місце і де в принципі ми будемо самі. А таких місць насправді не є так багато. І ми почали шукати собі щось в межах 50 кілометрів від Львова», — каже жінка.

Юлія разом з чоловіком, який зараз служить в ЗСУ, купили стару хату і завели господарство. Тепер на хуторі мешкають вівці, кози та кури. Тварини вільно гуляють територією.

«Це на них чудесно впливає. Тому що, я бачу, тварини, яких не б’ють, їх не сварять, які вільні, які нагодовані, доглянуті, щасливі — вони стають якісь розумніші. Обов’язково даю імена. Вони всі особистості, всі мають мати імена, щоб пасувало те ім’я для тваринки. Буває, сама якось хочу назвати. Бачу, що ця тваринка, якось пасує їй. А буває, якесь голосування роблю в Instagram і люди з радістю допомагають. І такі дуже класні імена вигадують», — каже мешканка хутора.

Так було і з бараном, який, як каже Юля, вже став ручним. Розповідає, назвали його Джонсонюк. 

Місце, куди переїхала родина Юлії, тепер називають Щасливим хутором і, можливо, невдовзі сюди зможуть на гостину приїжджати туристи. Власне, у візитивці на своїй сторінці Юлія пише, що тепер хутір — це стан душі.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.