Лушпиння цибулі збільшить врожайність огірків — поради

Цибулиння живить рослину, робить плоди великими і соковитими. Для приготування настоянки знадобляться 6 л теплої води і 25 г лушпиння цибулі. Змішати інгредієнти і залишити в теплому місці на 5 днів. Потім процідити розчин. Цибулевим розчином поливають кущі огірків у самих коренів раз на 2 тижні, пише Zemliak.com.

В період активного плодоношення огірків плоди рекомендується збирати один раз в два дні. Якщо цього не зробити, вони переростуть, а також будуть заважати утворенню нових зеленцов. Для консервування підійдуть огірки довжиною 8-10 см, для засолювання 8-18 см, для салатів  від 12 см.

«В середині плодоношення і особливо під кінець огірки на гудинні формуються неправильної форми — зі стоншеними верхівками або покручені бубликом. Це ознака того, що в грунті не вистачає поживних речовин», — зазначили експерти.

Читайте також: Для скорішого дозрівання помідорів варто зменшити полив.

Для того щоб покращити формування плодів та подовжити плодоношення огірків, рослину підживлюють комплексним калійно-фосфорним добривом.

«Необхідне добриво можна зробити самому: на 10 л води розчиніть по 10 г калію сульфату та карбаміду. Не завадить підмішати й склянку попелу. Ця кількість добрива розрахована для поливу рослин на 1 кв. метр»,  — додали експерти. 

Під час формування плодів гарну дію справляє народний засіб підживлення — настій кропиви. Її листя містить більшість необхідних для росту речовин, тому за тиждень до підгодівлі у відро укладають стебла кропиви, заливають водою у пропорції 1:5 і настоюють. Поливають під корінь огірків через день-два, щойно підсихає земля. Перегодувати кропивою огірки неможливо, зате городина отримає хороший імунітет.

(с) Тетяна Кунденко, Zemliak.com, 2022.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.