Азотне добриво допоможе вивести хрін — поради

Восени можна скосити листя хрону й розсипати по кущах азотне добриво. Щойно листя наросте, знову скосити. До зими слід скосити кілька разів. Навесні рослини будуть ослаблені й загинуть. Треба буде лише дістати корінці.

Про це пише Volyn24.

«Щоб позбутись хрону з ділянки, можна засіяти ділянку житом. Його корені ростуть глибоко, утворюючи міцну стіну. Зелена маса наростає швидко, не залишаючи шансів для хрону. Його коріння просто засихає в землі», — додали городники. 

Щоб хрін не розростався, навколо куща якомога глибше вкопують листки жерсті або шиферу.

«Треба трішки розкопати корені та зрізати листя. Бажано не пошкодити корінці лопатою. Тонким дротиком зробити в кожному корінці проколи на 15-20 см. Набрати у шприц будь-який гербіцид у концентрованому вигляді й закачати в кожен отвір. Процедуру слід робити кілька разів. Марудно, але дієво», — поділилсь дачники. 

Але зазначається, такий спосіб дієвий, якщо на цій земельній ділянці не плануєте нічого садити кілька років. 

Також можна зрізати листя і накрити зарості хрону чимось щільним: чорною плівкою, старим лінолеумом, шматками руберойду. Через рік-два без доступу сонця хрін пропаде.

Багато господарів вважають, що хрін може знищити сіль. Однак цей спосіб малоефективний і має великий мінус — не кожен овоч ростиме в закисленому ґрунті.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.