Перець краще дозріває, якщо зірвати зеленим — поради

Зрізання зеленого перця на дозрівання має переваги. По-перше, розвантажуються кущі. Вони вже не витрачають сили на те, щоб «годувати» перці, що виросли. А пустять усі поживні речовини на маленькі плоди, які ще встигнуть вирости.

По-друге, підвищуються шанси зберегти врожай у цілості та вберегти його від гнилі чи нападу шкідників, пише Zemliak.com.

Найкращий спосіб зняти з гілки плоди — це зрізати їх ножем. Так менший ризик занести інфекцію. Тому не викручувати, не рвати, а різати, залишаючи частину ніжки. Знімати врожай потрібно у суху, сонячну погоду. Не мити.

«Для дозрівання знадобиться кошик, пластиковий бак, емальоване відро. Об’єм ємності залежить від кількості плодів. Місткість потрібно застелити будь-якою натуральною тканиною і зробити напуски на краї, щоб потім прикрити перці. Не слід допускати, щоб плоди стикалися з металевими стінками. Підійде старе простирадло, плед. Головне — тканина має «дихати», — кажуть експерти.

Не повинно бути жодного ушкодженого плоду. Інакше один перчик з цяткою гнилі може занапастити всі інші. Вниз кладуться найзеленіші. Ближче до верху стигліші.

Прикривати тканиною, кришкою і поставити бак у прохолодне сухе місце.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.