Правила посадки малини допоможуть отримати якісний врожай

Отримати якісний та об'ємний урожай малини можна при дотриманні основних правил посадки саджанців: площа, посадковий матеріал, підготовка грунту, попередники, схема посадки, полив.

Про це ідеться в матеріалі Kurkul.com. 

«Для ідеального вирощування малини потрібна максимально рівна площа без пагорбів та впадин», — пояснив Ігор Науменко, агроном бренду Tevitta.

Також експерти наголошують, що перед посадкою важливо оглядати посадковий матеріал на предмет наявних хвороб та ушкоджень, адже це запорука здорового росту рослини.

«Малина любить насичені органічні грунти. Органіку потрібно вносити за 3-4 місяці до висадки малини. При осінній посадці рекомендується вносити фосфоро-калійні добрива для того, щоб рослина підготувалася до зими», — рекомендує Ігор Науменко.

Щоб обрати ділянку для висадки, необхідно знати, що росло тут раніше. Не рекомендується садити малину по малині, після суниці, після шипшини та після пасльонових.

Найбільш вдала схема посадки вважається 3,5 м міжряддя і 30 см в ряду для зручного обприскування та обробітку міжряддя. Також експерти додають. що не варто забувати про полив саджанців.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.