У селі Крилос віряни збирають кошти на виготовлення пічок для військових

Буржуйки з віршами Ліни Костенко та патріотичними гаслами виготовляють для українських військових ковалі у селі Крилос на Івано-Франківщині. Гроші на матеріали для пічок зібрали парафіяни місцевої церкви Успіння Пресвятої Богородиці.

Про це ідеться в сюжеті Суспільного.

У прикарпатському селі Крилос місцеві майстри, які до війни займалися художнім ковальством, виготовляють пічки для українського війська з викарбуваними на них віршами Ліни Костенко.

Парох церкви Успіння Пресвятої Богородиці отець Ярослав Жолоб розповідає, що першими гроші на пічки принесли діти.

«Ми їх називаємо волонтерами. Вони біля магазину підходили й казали, що збирають гроші на армію. Зібрали 4 тис. з копійками. Пізніше волонтери, які займаються бджільництвом, дали 20 тис. грн на ці пічки. І також на храмовому святі я оголосив, що маємо зібрати на таку добру справу, і люди пожертвували. У церкві ми зібрали 16 тис. грн. Звичайно, цих грошей нам не вистачає, і ми сказали, що будемо продовжувати цей збір», — розповідає отець Ярослав Жолоб.

Собівартість однієї такої буржуйки — 5 тисяч гривень. За один день крилошани виготовляють три пічки. Наразі ковалі передали військовим дві буржуйки та мають замовлення ще на 28 таких.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.