Подружжя з села Комар віддає захисникам молочну продукцію власного виробництва

Через війну подружжя Миколи та Ірини вимушено покинуло рідне селище Велика Новосілка (Донецька область). Спочатку родина оселилась у сусідньому Богатирі, а потім вже перебралася в Комар.

Тікаючи, родина забрала з собою дві корови і тепер віддають власну молочну продукцію захисникам України, що поруч розташовані.

Про це повідомляє Укрінформ.

Старенький будинок, дерев'яна підлога, старенькі меблі, маленькі вікна і не дуже багато світла. Це «нова» оселя Миколи Івановича і його дружини Ірини.

«Ой, я зараз буду плакати. У нас такий гарний був будинок на 130 квадратів, гойдалка, сад… думали, що на старості хоч поживемо. А замість того опинились у чужій халупі. Нашого будинку вже немає. Знищили росіяни. Але мені чоловік фото того, що сталося з домом, не показує, нерви мої береже. Каже тільки, що все згоріло», — ділиться Ірина.

Окрім бринзи, вони роблять плавлений і звичайний сир, масло, молоко. Кажуть, якби був сепаратор (спеціальне обладнання), то робили б і сметану. Але ж в селі такий товар не знайти. Але військові, дізнавшись про це, не роздумуючи подарували сепаратор.

«Вже не перший місяць ми з вами знайомі. Нас пригощали домашньою продукцією, домашнім молоком, а сир — це взагалі щось неймовірне. Під час спілкування було сказано, що треба сепаратор. Так? Ми його знайшли і вирішили підтримати наших фермерів», — каже військовий, на ім'я Ілля.

Ірина колись працювала швачкою, Микола Іванович — музикант і колишній художній керівник у будинку культури.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.